Extra geld verdienen naast fulltime baan

Extra geld verdienen naast fulltime baan. Hoe pak je dit het beste aan? Het fijnst is het natuurlijk als je er weinig voor hoeft te doen. Als je fulltime werkt zit je niet te springen om ’s avonds ook nog eens uit huis te verlaten voor een tweede baan. Wat jij zoekt is een passieve baan die een leuke bijverdienste geeft. Er zijn verschillende mogelijkheden en het is afhankelijk van je kennis en vermogen of je hier met mee kan doen.

ZZP’er worden

Persoonlijk vind ik dit de beste manier voor extra geld verdienen naast fulltime baan. Veel ICT bedrijven hebben een tekort aan geschoold personeel. Als jij kennis hebt van programmeren of webdesign dan kun je eenvoudig van uit huis veel bijverdienen. Een uurtarief van 40 euro is normaal voor een bijklussende ICT’er. Een vakman met veel ervaring kan wel 80 euro per uur bijverdienen. Van achter je eigen computer kun je zo moeiteloos een avondje (of meer) in de week bijverdienen zonder uit huis te gaan. Wel moet je een redelijke ICT kennis hebben, het liefst op HBO niveau. ICT Bedrijven vinden het niet erg als een ZZP’er het werk voor hen in de avonduren doet. Integendeel als ZZP’er ben je zelf verantwoordelijk voor je belastingen, sociale lasten en ziektekosten. Ook in de zorg kun je als ZZP’er een hele goede boterham verdienen. Werk krijg je via bemiddelingsbureau’s, uitzendbureau’s of gewoon direct via het bedrijf zelf. Lijkt je dit wel wat maar heb je geen diploma en/of kennis? Volg een cursus en investeer geld in je zelf. De betaling van een cursus is per maand.

Werk als tekstschrijver

Bijna elke website heeft behoefte aan nieuwe content. Een fulltime tekstschrijver op HBO niveau is niet goedkoop en daarom zoeken veel bedrijven naar parttime tekstschrijvers die af en toe wat willen schrijven. Wat je ervoor krijgt hangt af van je schrijfkunsten en van het onderwerp. Als het onderwerp ingewikkeld is dan zullen er niet veel mensen zijn die hierover teksten kunnen schrijven. De betaling zal dan veel hoger liggen dan wanneer het een huis-en-keuken onderwerp betreft. Het werk wordt online aangeboden via het internet.

Thuiswerk banen

Administratief thuiswerk
Eigen website/webshop maken
Online Enquêtes Invullen