Keurmerk thuiswerk

wat doet een keurmerk?

De overheid zelf geeft geen keurmerken uit maar kan ze wel toetsen. Er wordt dan gekeken wie de eigenaar is van het keurmerk thuiswerk, wat het keurmerk belooft en of de belofte ook echt waar is. Bij een goed keurmerk kan je niet alleen een klacht indienen over een bedrijf maar kan je ook naar een onafhankelijke geschillencommissie stappen. Het oordeel van zo’n geschillencommissie is bindend voor beide partijen. Een voorbeeld van een vertrouwd keurmerk in de reisbranche is de ANVR. Gaat een touroperator failliet dan krijg je je geld terug. Vindt je de kwaliteit van de accommodatie slecht en de touroperator doet te weinig? De Geschillencommissie Reizen doet in zo’n geval een bindende uitspraak over een mogelijke schadevergoeding. Meer informatie over betrouwbare keurmerken is te vinden op: Consuwijzer. Dit is een website van de overheid die voorlichting geeft aan consumenten.

is er ook een keurmerk thuiswerk?

Consuwijzer is de website van de overheid die o.a voorlichting geeft over keurmerken in Nederland. Je zult op Consuwijzer geen keurmerk van thuiswerk op vinden. Er bestaan wel een paar websites op het internet die zichzelf tot ‘keurmerk thuiswerk’ hebben bestempeld. Het grote verschil met echte keurmerken is dat het ‘keurmerk thuiswerk’ geen autoriteit heeft. Het zijn geen onafhankelijke organisaties en er is geen geschillencommissie die een lid kan dwingen om geld terug te geven aan ontevreden klanten.

klacht en advies
Klacht over thuiswerk? Enkele advies & klachtensites die betrouwbaar zijn en mensen echt kunnen helpen:
Consuwijzer (site van de overheid; advies en klachten melden)
Stichting De Ombudsman (klachtenmeldpunt, gratis juridisch advies)
Het Juridisch Loket (gratis juridisch advies, 30 vestigingen)

forum
Bekende websites met topics over thuiswerk zijn Radar (trosradar.nl), Kassa (kassa.vara.nl) en het forum op de Viva. Tags: thuiswerken, Online Enquêtes Invullen, ZZP’er worden, Eigen website/webshop maken, Fotografie – verkoop jouw foto’s, Teksten schrijven voor websites, Administratief thuiswerk