Webcammen

Door | 10 april 2016

Snel geld verdienen? Met erotisch webcammen kun je binnen een uur al online zijn en tientallen euro’s per uur verdienen. De bijverdiensten kunnen hoog zijn maar je geeft je letterlijk natuurlijk wel bloot aan nieuwsgierige blikken. Het is trouwens ook mogelijk om alleen te chatten, bellen en te sms-en. Je mag zelf bepalen hoe ver je gaat.
Thuiswerk banen

Online Enquêtes Invullen
Administratief thuiswerken
Thuiswerk in avonduren

De verdiensten liggen op 18 euro cent per minuut per bezoeker. Het hoogst is de verdienste als je een-op-een met iemand in een VIP chat zit. Dan krijg je 0.72 cent per minuut. Daar kan nog geld bovenop komen met fooien en geld van andere bezoekers die kunnen meekijken met de VIP chat. Het is ook mogelijk dat je terug camt, het geluid aan- of uitzet of de snapshot functie aanzet. In de grootste Nederlandse webcamsite moeten bezoekers altijd betalen om de beelden te zien. De top camgirls van een bekende Nederlandse camsite verdienden tussen de 5.000 – 8.000 euro over de afgelopen 30 dagen.

Met erotisch webcammen kan je dus goed geld verdienen maar je levert wel een groot stuk van je privacy in. De meesten mensen zullen toch bezorgd zijn of de bezoekers foto’s kunnen maken of het kunnen opnemen waarbij je hoofd in beeld is. Als je naam dan ook nog gegoogeld wordt dan kunnen deze cambeelden je jarenlang achtervolgen en het je erg lastig maken om een gewone baan te vinden. Je kan ook ontslagen worden als je al werk hebt. Er zijn gevallen bekend van bezoekers die de ware identiteit van camgirls wisten te achterhalen en ze vervolgens bedreigden en chanteerden.

Bij grote buitenlandse camsites is het verdienmodel anders. Daar hoeven de bezoekers niet te betalen om te kijken maar is het gebruikelijk dat ze de camgirls belonen met een fooi. Een setje van 200 tokens kost 20 dollar. Deze tokens kunnen dan als fooi vergeven worden. Sommige bezoekers geven fooien van wel een paar honderd dollar. De eigenaar van de camsite krijgt een gedeelte van de fooi die de bezoekers geven.