Thuiswerk aanstekers

By | 6 september 2018

Op zoek naar een leuke bijverdienste met thuiswerk aanstekers? Ik lees op het internet dat er wel 16 euro netto mee verdiend kan worden. Dan zou het brutoloon op dik 20 euro per uur moeten leggen… Welk bedrijf gaat dat betalen? Het bruto minimumloon ligt op iets meer dan 9 euro. Thuiswerk wordt bijna altijd per stuk betaald. Om een dergelijk hoog uurloon van 16 euro te halen zou je wel zeer snel moeten werken.

100 miljoen aanstekers
In 2010 moest logistiek dienstverlener Sanders Logistics 75 miljoen aanstekers uit zijn magazijn weghalen omdat de opslag niet voldeed aan de bouw- en milieuvergunning. De grootste logistieke dienstverlener van aanstekers is het bedrijf Neelevat op de Maasvlakte in Rotterdam. Er liggen 100 miljoen aanstekers in een speciale bunker met gas sniffers. Er is geen thuiswerk maar wel hebben ze vacatures voor gemotiveerde loods medewerkers voor de vestiging Rotterdam. Ervaring is een pre maar niet noodzakelijk. Ze leiden je graag op om op een heftruck of reachtruck te werken. Je kunt na verloop van tijd een vaste baan krijgen.
.


Vergunning is nodig voor aanstekers inpakken
Volgens een oud bericht van Omroep Zeeland kreeg Werkplaatsen Walcheren in Middelburg in het jaar 2000 een tijdelijke gedoogvergunning om gasaanstekers op te slaan en te verwerken. De werkplaats ging aanstekers inpakken voor de verkoop. Volgens het artikel waren er destijds 7 bedrijven in Nederland met een milieuvergunning om aanstekers te verwerken. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit houdt hier toezicht op. Onveilige aanstekers laten ze uit de handel nemen.

Thuiswerken of bij het bedrijf?
De regels zijn de laatste jaren alleen maar strenger geworden. Thuiswerk aanstekers lijkt daarom een utopie te zijn. Welke instantie zou het goed vinden dat een particulier duizenden gasaanstekers mag opslaan om in te pakken? Vuurwerk mag je immers ook niet inpakken. Daar zijn ook strenge regels voor. Je kunt natuurlijk wel werken bij het bedrijf zelf, in een loods of magazijn. Als tijdelijk medewerker zal je uurloon zal dan rond het minumumloon leggen (9 euro). Een vaste medewerker zal eerder 15 euro krijgen en doorbetaling van feestdagen, ATV dagen, pensioen en meer vakantiedagen. bijverdienen bijstand, 14 euro per uur, bruto netto, inpakken snoep