ZZP 50 euro per uur

Door | 14 maart 2018

kantoor aan huis - zzp
Wie wil er nou niet 50 euro per uur verdienen? Als je in loondienst bent dan moet je wel een hele goede baan hebben maar als ZZP’er kun je wel degelijk 50 euro per uur verdienen. Een gediplomeerd medewerker die mensen thuis verpleegt kan 50 euro per uur factureren. Dit geld betaalt de cliënt uit de PGB-vergoeding. Het uurtarief voor persoonlijke verzorging ligt op 30 euro per uur. Krijg je als ZZP’er opdrachten via een bemiddelingsbureau dan zakt je uurtarief naar 20 euro per uur.

Schreeuwend tekort aan personeel
Wellicht heb je het de afgelopen dagen gelezen: er is een schreeuwend tekort aan personeel in de zorg. Het vorige kabinet had meer dan 75.000 zorgbanen wegbezuinigd. Nu maakt die zelfde overheid een actieplan om minstens 125.000 mensen erbij te krijgen in de zorg. Zeker als je al wat ouder bent (maar nog ver verwijderd van je pensioen) dan liggen er volop kansen in de zorg.

Erkende thuiscursus
Veel mensen zullen geen diploma hebben van de zorg maar dat hoeft geen enkel probleem te zijn. Er zijn talloze thuiscursussen waarin je klaargestoomd wordt voor de arbeidsmarkt. Het is meer: welk budget heb je er voor over? De beste kansen heb je als Verzorgende IG (MBO 3) of verpleegkundige (MBO 4). Er zijn wettelijk erkende thuisstudie opleidingen waarbij je ook stage loopt (vanaf 18 maanden inclusief stage). Kortere opleidingen zijn zonder een stage. Basisopleidingen zijn het kortst en het goedkoopst. Bijvoorbeeld de basisopleidingen Verzorgende IG , Begeleider in de gehandicaptenzorg of Doktersassistente duren 6 maanden. Je studie en huiswerk doe je gewoon vanachter je computer.

HBO opleiding met subsidie
Heb je al een diploma op MBO 4 niveau dan kan je een medische opleiding volgen op HBO niveau. De HBO thuisstudie Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) krijgt op het moment een flinke subsidie (tot 10.000 euro) van de overheid. De opleiding duurt 48 maanden en is inclusief stage lopen bij een leerbedrijf. Als je deze opleiding voltooit dan heb je vermoedelijk de werkgevers voor het uitzoeken. De overheid verstrekt immers subsidie omdat er te weinig personeel is. ZZP 50 euro per uur is dan een zeer reële mogelijkheid. Of wordt het een vaste baan in een zorginstelling?

Thuiswerken

Administratief thuiswerk
Blogger worden
Geld verdienen met je eigen website
ZZP lening
Geld verdienen met YouTube
Thuiswerk inpakwerk
Thuiswerkbanen