CV voorbeelden

Door | 9 september 2018

Als je gaat solliciteren naar een baantje heb je een curriculum vitae (cv) nodig. Een werkgever trekt daar gemiddeld 9 seconden voor uit. De eerste indruk moet dus direct goed zijn anders val je gelijk af. Hoe maak je een goede cv? Dit doe je door op het internet een cv generator te gebruiken. Ook zijn er websites met mooie cv voorbeelden. Ook als je een thuiswerkbaan zoekt dan is een goede cv van belang. Je bent immers niet de enige die solliciteert naar thuiswerk.

Gratis cv?

Vaak kun je een gratis cv maken en/of een sollicitatiebrief alleen wordt het aantal beperkt. De bedoeling is dat je een klein bedrag betaalt en dan een week onbeperkt cv’s mag maken (aan de hand van cv voorbeelden) of online sollicitatiebrieven mag uitkiezen. Een week onbeperkt voorbeelden gebruiken kost bijvoorbeeld 3 euro en een maand 12 euro. Houd je het bij een voorbeeld dan is het gratis.

Werkloos

Ben je werkloos en ingeschreven bij het UWV dan kun je daar gratis een cv maken. Je vult alle gegevens in je account en een voorbeeld cv wordt getoond. Heb je nog geen werkervaring in een bepaald beroep? Dan kun je het best je vaardigheden bovenaan zetten (i.p.v. je werkervaring) zodat de werkgever gelijk een indruk krijgt wat je wel kunt. Bijvoorbeeld je wilt solliciteren voor een baan als callcenter medewerkster maar je hebt dit nog nooit eerder gedaan. Je kunt dan kiezen om je vaardigheden bovenaan de cv te zetten. Zoals een computercursus Excel, Word of Office of een cursus foutloos Nederlands of marketing.

Tips

Niet alleen je opleiding en vaardigheden zijn van belang maar ook hoe de cv eruit ziet. Een kandidaat kan het best geschikt zijn voor een bepaalde functie maar met een slechte cv toch direct afvallen voor een baan. Zorg er dus voor dat je cv er niet rommelig uitziet. Het moet ordelijk zijn en prettig om te lezen. Ook moeten in de tekst geen storende schrijffouten staan. Solliciteer je voor een (vaste) baan dan hoef je ook niet al je vakantiebaantjes te vermelden die je ooit hebt gedaan. Raadpleeg dus eerst een aantal cv voorbeelden voordat je de sollicitatiebrief opstuurt.

Thuiswerk banen

Administratief thuiswerk
ZZP’er worden
Eigen website/webshop maken
Online Enquêtes Invullen