Administratief thuiswerk


Het meest eenvoudig is als je al een diploma hebt van een kantoor opleiding op mbo niveau. Dan kun je direct gaan solliciteren op het internet naar een administratieve baan als thuiswerk. Het is een pluspunt als je al kennis hebt van Ms Office en werken kunt met Word, Excel en in mindere mate met Powerpoint. Administratief thuiswerk kan zowel fulltime als parttime gedaan worden en leent zich prima om extra geld te verdienen. Je mag al snel een paar honderd euro per maand bijverdienen naast je Wajong, WAO of WW-uitkering.Administratief thuiswerken

Het secretaressebureau Moneypenny is een bureau dat met thuiswerkers werkt. Veel kleine bedrijfjes en ZZP’ers huren via Moneypenny een parttime kracht in om de telefoon aan te nemen en afspraken te maken. Dit secretaressewerk kan thuis verricht worden. Eenvoudiger is het werk van online klantenservice medewerkster. In dat geval zit je ook thuis achter je computer maar beantwoord je vragen van klanten die jouw bellen. Dit kunnen klanten zijn van een zorgverzekeraar, energiebedrijf, grote webshop (BOL) of een ander internetbedrijf. Na een aantal trainingen op het plaatselijk uitzendbureau mag je het werk zelf doen. Je verdient dan een leuk salaris met vakantiegeld en vakantiedagen. Dit is absoluut een thuiswerkbaan die steeds meer mensen doen.

Opleiding administratief medewerker

Heb je nog geen administratieve opleiding dan kun je hiervoor een cursus volgen. Je hoeft niet meer de schoolbanken in. Met een thuiscursus kun je een diploma behalen in 7-12 maanden. Er zijn een aantal administratieve opleidingen bij die langer duren dan 12 maanden. Hierbij heb je de mogelijkheid om ook nog stage te lopen bij een bedrijf of om steno snelschrift te leren.

Solliciteren op vertrouwde websites

Kijk uit om je op thuiswerk websites te registreren. Dit betekent vaak dat je ongemerkt aan een maandelijks abonnement vast komt te zitten. Pas na registratie kun je de mogelijke vacatures zien. Dit kunnen banen zijn in andere provincies of werk wat je helemaal niet zoekt (enquetes, mailtjes klikken, mystery guest). Bij gewone uitzendbureau’s zoals Randstad en Monsterboard kun je direct zien of ze administratief (thuis)werk hebben en in welke plaats. Om te reageren op de vacatures van het uitzendbureau moet je wel een account aanmaken maar dat is gratis.