Administratief thuiswerk


Het meest eenvoudig is als je al een diploma hebt van een kantoor opleiding op MBO niveau. Dan kun je direct gaan solliciteren op het internet naar een administratieve baan als thuiswerk. Een vereiste om kantoorwerk thuis te doen is dat je kennis hebt van Ms Office. Je moet kunnen werken met Word, Excel en in mindere mate met Powerpoint.

Het administratieve thuiswerk kan zowel fulltime als parttime gedaan worden en leent zich prima om extra geld te verdienen. Je mag al snel een paar honderd euro per maand bijverdienen naast je Wajong, WAO of WW-uitkering. Studenten die in 2015 zijn begonnen met hun mbo-,hbo of universitaire studie mogen zelfs onbeperkt bijverdienen naast hun studiefinanciering.Werken als secretaresse thuis

Het bekende secretaressebureau Moneypenny werft niet alleen secretaresses op locatie maar ook thuiswerkers. Veel bedrijfjes zijn te klein voor een secretaresse als vaste medewerker en huren via Moneypenny een parttime kracht in om de telefoon aan te nemen en afspraken te maken. Dit werk kan thuis verricht worden. Een eis is meestal wel dat je een aparte ruimte in je huis hebt als kantoor, een internetverbinding en een computer. Administratief thuiswerk gezocht is in de eerste plaats te vinden op de websites van de grote uitzendbureau’s zoals Randstad, Monsterboard, Unique, Tempo Team en Nationalevacaturebank. Een andere bekende administratieve baan is receptionist-telefonist.

Opleiding administratief medewerker

Heb je nog geen administratieve opleiding dan kun je hiervoor een cursus volgen. Je hoeft niet meer de schoolbanken in. Met een thuiscursus kun je een diploma behalen in 7-12 maanden. Er zijn een aantal administratieve opleidingen bij die langer duren dan 12 maanden. Hierbij heb je de mogelijkheid om ook nog stage te lopen bij een bedrijf of om steno snelschrift te leren.

Solliciteren op vertrouwde websites

Kijk uit om je op thuiswerk websites te registreren. Dit betekent heel vaak dat je ongemerkt aan een abonnement vast komt te zitten. Een teken aan de wand is als je de adressen voor werk niet van tevoren in kunt zien. Pas na registratie kun je deze vacatures zien. Bij Randstad en Monsterboard kun je direct zien of ze administratief (thuis)werk hebben. Om te reageren op de vacatures van het uitzendbureau moet je wel een account aanmaken maar dat is kosteloos.