Bedrijven nieuwe werken

Door | 10 april 2016

Het Nieuwe Werken bij Capgemini

Capgemini is een groot Frans bedrijf dat consulting-, technology- en outsourcingdiensten aanbiedt. Er werken wereldwijd 120.000 mensen. Capgemini is een groot voorstander van thuiswerken & telewerken. Ook doordat er een aantal kleinere kantoren geopend werden was het huidige hoofdkantoor in Papendorp Utrecht te groot geworden. In 2013 is het hoofdkantoor verhuisd naar een kleiner nieuwbouwkantoor in Leidsche Rijn. Het is een gebouw geworden met flexibele werkplekken en ruime kolomvrije vloervelden die de productiviteit en de arbeidsvreugde moeten verhogen. Capgemini berekende dat de forse investering van de nieuwbouw opweegt tegenover de besparingen die met HNW bereikt worden.
Microsoft thuiswerken

Microsoft verhuisde naar een nieuw pand op Schiphol. Er zijn 455 werkplekken voor twaalfhonderd werknemers. Op de site van Microsoft staat wat het Nieuwe Werken hen heeft opgeleverd. Door taakgericht te werken zijn er minder werkplekken nodig en daalt de benodigde kantoorruimte. De algemene indruk is dat de productiviteit stijgt. Mensen blijven langer op hun werk doordat de reistijd minder is. Ook zakt het ziekteverzuim aanmerkelijk en wordt de betrokkenheid en loyaliteit van medewerkers groter.

Moneypenny

Medewerkers die al volop flexibel werken bij uitzendbureau Moneypenny zijn secretaresses, administratief medewerkers, vertalers, marketeers en juristen. Secretaresses en assistenten bijvoorbeeld werken vanuit hun thuiskantoor en een tot twee dagen per week op kantoor. Kijk hier voor een korte cursus als je nog geen diploma hebt.

Van der Valk hotels

De Van der Valk hotels staan bekend om hun restaurants met lage prijzen. Bijna alle hotels liggen dichtbij een snelweg en zijn hierdoor prima te bereiken. Parkeren en Wifi is er gratis. Men moet alleen een consumptie nemen.

ASR & Het Nieuwe Generatie Werken

ASR is één van de grootste verzekeraars in Nederland met 2700 medewerkers op het hoofdkantoor in Utrecht. Bekende merken zijn De Amersfoortse, Europeesche Verzekeringen en Ditzo. Het oude hoofdkantoor van ASR werd ingrijpend gemoderniseerd in 2013. Belangrijke wijzigingen waren dat niemand meer een eigen kamer, werk- of parkeerplek heeft. Ook zijn er geen eigen kasten en archieven meer; alles is gedigitaliseerd. Er is van 1,3 werkplek per persoon (3500 werkplekken) naar 0,7 werkplek gegaan. Gemiddeld wordt een dag per week thuis gewerkt.

IBM

BM biedt zijn werknemers de mogelijkheid om flexibel te werken. Het merendeel (70%) werkt een of meerdere dagen per week buiten kantoor. Men kan op sommige dagen langer/korter werken, thuiswerken of op een IBM-vestiging dichter bij huis.

Zelf op kantoor willen werken?

Zou je ook op kantoor willen werken maar je hebt geen scholing in die richting? Volg dan een thuiscursus kantoorwerk.
Tags: belastingvrij bijverdienen, werken met bijstandsuitkering