Bieden op koffers Schiphol

Door | 23 september 2018

Avontuurlijk geld bijverdienen: ga dan eens bieden op koffers Schiphol. Er worden elke maand een paar duizend stuks aan bagage gevonden op vliegveld Schiphol. Passagiers vergeten soms een tas of koffer als ze moeten wachten op het vliegtuig. Ze gaan er vaak vanuit dat deze niet meer teruggevonden wordt. Zeker bij transit passagiers die overstappen zal dit het geval zijn.

Veiling – Bieden op koffers Schiphol

Vijf keer per jaar is er een speciale veiling in Diemen waar nieuwsgierigen een bod kunnen doen op achtergelaten bagage dat niet geclaimd is. De bagage wordt in een rolcontainer gestopt en dan mag je bieden op de onbekende inhoud. Dit is natuurlijk spannend! Wie wil er niet weten wat er allemaal in de bagage zit van andere mensen? Een volle rolcontainer met tassen en koffers kost gemiddeld zo’n 500-700 euro. Het hangt er vanaf hoe de bagage uit uit ziet (duur, exclusief, goedkoop) en hoeveel bieders er zijn. Er zitten geen koffers bij die op de loopband zijn vergeten.

Elektronische spullen
De meeste bieders zijn hier niet voor de eerste keer maar weten waar ze aan toe zijn. Kostbare dingen is namelijk al uit de bagage gehaald. Laptops, fotocamera’s en smartphones zul je niet aantreffen. De afdeling Lost & Found heeft alles al nageplozen en de meeste elektronische zaken en cash geld eruit gehaald. Soms vergeten ze wat en heb je mazzel. De laptoptassen blijven wel in de bagage. Toch kun je een goede deal maken. Veel opkopers verkopen de spullen uit de koffers door op Marktplaats. Voor tweedehands merkkleding en tassen worden best stevige prijzen betaald.

Koffers vernietigen?

De KLM is de grootste luchtvaartmaatschappij op Schiphol. Zij houden de gevonden bagage (ook die op de loopband) een aantal dagen op de luchthaven. Wordt de bagage niet geclaimd dan gaat deze naar een vestiging buiten Schiphol Hier wordt de koffers en tassen opengemaakt om te trachten een naam te vinden van de eigenaar. Als dit niet lukt dan wordt de bagage 3 maanden bewaard. Na die periode worden de koffers vernietigd! De KLM vindt het organiseren van een veiling te duur. De administratieve rompslomp kost volgens hen meer geld dan dat het oplevert.

Werken op Schiphol

Je kunt 500-700 euro uitgeven aan het opkopen van koffers en deze doorverkopen op Marktplaats. Voor dit geld ben je ook al een eind op weg met een beveiligingsopleiding. Op Schiphol of in de 5-sterren hotels in Amsterdam hebben ze bijna altijd security medewerkers nodig. Je verdient dan een normaal salaris met toeslagen voor het weekend. Heb je belangstelling hiervoor kijk dan eens bij de goedkope cursussen. Het niveau van de beveiligingscursus is MBO-2. Er zijn ook cursussen detective of internet rechercheur.

Thuiswerk

Tags: bieden op koffers Schiphol, veiling, bagage, luchthaven, geld verdienen, thuiswerk, bijverdienen, beveiligingsmedewerker

Thuiswerken

20 Thuiswerk banen
Online enquetes invullen
Administratief thuiswerk