Thuiswerk best betaald

Door | 22 september 2018

Thuiswerk best betaald. Je ziet regelmatig advertenties op het internet van 14 euro per uur of 500 euro per week. Welke banen zijn dat? Waar moet je solliciteren voor deze thuiswerkbanen?

Thuiswerk inpakwerk

Zoals je wellicht weet is het minimumloon iets meer dan 9 euro bruto per uur als je ouder bent dan 22 jaar. Wil een bedrijf je 14 euro per uur gaan betalen of meer dan moet je wel een bepaalde vaardigheid kunnen wat ze hard nodig hebben. Helaas valt inpakken of labelen daar niet onder. Inpakwerk wordt meestal per stuk betaald en je haalt zelden het minimumloon (9 euro per uur) als je de bijverdiensten deelt door het aantal gewerkte uren. Daar moet je dus ook nog eventueel belasting over betalen. Inpakwerk thuiswerk is bepaald niet het best betaald.

Eigen baas worden

Ben je hard op zoek naar thuiswerk best betaald dan zul je eigen baas moeten worden. Als ZZP’er (zelfstandige zonder personeel) kun je 20-50 euro per uur verdienen. Laat je bij- of omscholen tot een beroep dat wel goed betaald + dat je thuis kunt doen. Een mooi voorbeeld hiervan is een ICT baan. In de vacaturebanken staan doorlopend vacatures voor ICT personeel. Het aanbod varieert van MBO helpdesk banen tot aan werk op HBO-niveau zoals webdesigner, programmeur of data analist.

Veel van dit soort werk kan prima thuis worden gedaan als eigen baas of als parttimer. ICT werk is een ideale thuiswerkbaan. Wil je liever fulltime op kantoor werken dan verdien je al snel 3500 euro per maand (HBO niveau). Een ervaren ZZP’er die ICT werk doet (of in de zorg werkt) op HBO niveau kan wel 50 euro per uur vragen. Kijk maar eens wat een fysiotherapeut declareert bij de zorgverzekering voor een behandeling. Dat is rond de 35 euro voor een behandeling van 30 minuten.

Mbo basisopleiding volgen?

Een mbo basisopleiding duurt 6-12 maanden, dit hangt af van de gekozen opleiding. Een bepaalde vooropleiding is niet nodig bij een basisopleiding, je kunt direct beginnen na inschrijving. Vaak krijg je een gratis cadeau als je begint of extra korting op het lesgeld. Het niveau van een basisopleiding ligt op mbo 2-4 niveau. Afhankelijk van je budget en opleidingsniveau kun je ook kiezen voor een duurdere thuiscursus waarbij je stage gaat lopen bij een echt bedrijf. Je doet dan niet alleen ervaring op maar een diploma van een volledige opleiding is ook nog eens officieel erkend door de overheid. Kun je redelijk goed leren overweeg dan zeker voor de volledige opleiding te gaan. Een volledige opleiding als Helpende Zorg en Welzijn ligt op mbo-2 niveau en duurt vanaf 12 maanden. Kijk gerust eens op goedkope cursus voor wat meer informatie.

Webcammen?

Heb je de durf en het talent dan is webcammen ook thuiswerk best betaald. De toppers verdienen duizenden euro’s per maand. Je verdiensten hangen sterk af van het aantal uren dat je online bent en hoeveel klanten je weet binnen te halen. Ga je gewoon voor de camera zitten dan moet je wel beseffen dat die beelden je nog in lengte van dagen kunnen achtervolgen (ook als je al lang gestopt bent). Wat eenmaal op het internet staat is er niet zomaar van verdwenen.