Digitaal thuiswerk

Door | 6 september 2018

Inpakwerk, stickeren, verpakken; dit zijn typische thuiswerkzaamheden die mensen al decennia doen. De aard van het werk is echter aan het veranderen. Er komt steeds meer vraag naar digitaal thuiswerk. Werken achter de computer in je eigen huis of eventueel op kantoor. Digitaal thuiswerken is schoon werk en beter betaald dan het traditionele inpakwerk.

Wat is digitaal thuiswerk?
Hoe kom je in aanmerking voor digitaal thuiswerk? Je moet in ieder geval verstand hebben van Office (Word, Excel) Ook is het fijn als je wat verstand hebr van Google Docs en hoe Facebook en Twitter werkt. Is er ook telefonisch contact met de klant dan zul je goed Nederlands moeten kunnen spreken. Het liefst zonder veel accent. Voor digitaal thuiswerk kun je terecht bij een van de vele online uitzendbureau’s op het internet. Ben je al een tijdje uit het arbeidsproces? Kijk dan eens voor een opfriscursus zoals Office leren, social media of correct Nederlands spreken en schrijven.

Facebook leren gebruiken
Met een computer werken dat kunnen de meeste mensen wel. Maar ken je ook al de mogelijkheden die Facebook kent? Wist je bijvoorbeeld dat je kunt reserveren en inchecken op Facebook Messenger als je met de KLM vliegt? Veel bedrijven zijn tegenwoordig alleen nog bereikbaar via Facebook en Twitter. Ben je bij zorgverzekeraar Ditzo verzekerd dan staan op de website alleen de social media vermeld. Er staat geen telefoonnummer waar je naar toe kunt bellen of een email adres. Wil je digitaal thuiswerk voor deze bedrijven verrichten dan is kennis van de social media onontbeerlijk. Dit kun je je eigen leren via het internet of via een cursus waarbij je online vragen kunt stellen aan een docent.

Digitale marketing bijbaan
Bij een online bureau kun je je ook opgeven voor online marketing werk. Dit klinkt moeilijk maar is eenvoudiger dan je denkt. Kun je redelijk schrijven dan kun je vaak als tekstschrijver aan de slag. Veel media bedrijven beheren allerlei websites die gevuld moeten worden met content. Als beginner kun je 1 cent per geschreven woord verdienen. Ervaren schrijvers kunnen heel wat meer geld opstrijken. De werkgever kan natuurlijk ook een uurloon afspreken.

Thuiswerk banen

Administratief thuiswerk
ZZP’er worden
Eigen website/webshop maken
Online Enquêtes Invullen
Bijverdienen vanuit huis