Tekstschrijver worden

Tekstschrijver is een ideale thuiswerkbaan die ook nog eens goed betaalt (als je goed werk aflevert). Vacatures voor tekstschrijver vindt je bij online uitzendbureaus. Ben je meer bekend bij bedrijven dan krijg je direct werk van werkgevers.

Salaris – 30-65 uur per uur?
Als je begint met werken als zzp’er zonder ervaring dan krijg je 1-2 cent per woord. Je schrijft hoofdzakelijk content die wat minder in het zicht is en die minder mensen zullen lezen. Een ervaren tekstschrijver verdient aanzienlijk meer. Het maakt een behoorlijk verschil of je in loondienst werkt of dat je freelance werkt. Iemand in loondienst verdient ongeveer 2000-2200 euro per maand. Een freelancer kan tarieven van 30-65 euro per uur vragen. Dit is afhankelijk van de kwaliteit van het werk.

Thuiswerken wereldwijd
Tekstschrijver is een ideale thuiswerkbaan omdat je het werk overal kunt verrichten: thuis, in een restaurant of zelfs op vakantie. Als jij twee maanden naar het buitenland gaat en je laptop meeneemt dan kun je van je vakantie genieten en tegelijkertijd werken. De opdrachten ontvang je via het internet en je stuurt je artikelen van je vakantieadres naar je opdrachtgever. Als je niet langer dan twee maanden op reis gaat ben je bovendien medisch gedekt met een reisverzekering.

Creatief talent
Als tekstschrijver moet je sterk zijn in taalgebruik en creatief zijn met woorden. Kun jij boeiende teksten schrijven die lezers vasthouden en/of klanten trekken? Dan moet je zeker eens online solliciteren naar het beroep van tekstschrijver. Ben je minder sterk in schrijven maar zou je het wel willen uitproberen ? Dan kun je wellicht blogger worden. Een blogger is iemand die een eigen website heeft en hierop artikelen schrijft met veel foto’s. Een blog kan over van alles gaan: reizen, recepten, koken, games spelen, knutselen, kleding of make-up. De mogelijkheden van een blog zijn eindeloos. Meer zakelijke types gaan voor een eigen webshop. Ben je meer visueel ingesteld en vindt je praten leuk? Kijk dan eens naar het artikel over geld verdienen met YouTube.

Thuiswerken

Online Enquêtes Invullen
ZZP’er worden
Fotografie – verkoop jouw foto’s
Administratief thuiswerk