500 Euro per dag

Door | 1 september 2018

Goede niche vinden
500 Euro per dag verdienen? Hoe kan dat hoor ik je denken? Nee, het is niet met beleggen of gokken maar met eten. Is het je wel eens opgevallen hoe druk het is bij bepaalde kraampjes op een foodtruck festival of braderie? Een loempia verkoper verkoopt op een goede dag makkelijk 1000 stuks loempia’s terwijl hij aan kosten niet veel kwijt is. Je moet dus een niche weten te vinden waar vraag naar is en dan is 500 euro per dag bepaald niet onmogelijk.

Foodtruck starten
Laat ik een concreet voorbeeld noemen van iemand in mijn omgeving die een tijdje geleden is gestart met een foodtruck. Hij maakt churros. Dit is een snack die gemaakt is van gefrituurd tarwedeeg. Ze zien er uit als friet in een zakje maar zijn groter en dikker als een frietje. De staafjes worden gefrituurd en geserveerd met kaneelsuiker. Ze smaken erg lekker. Op een drukke dag staan er heel wat mensen voor zijn wagen te wachten op een portie churros. Een zakje kost zo’n 3 euro. Duizend zakjes op zo’n dag is te halen; dat is een omzet van niet 500 euro per dag maar van een paar duizend euro! Natuurlijk, het is niet elke dag zo druk. Je komt ook op rustige markten en wanneer het regent dan is het niet druk. Bovendien heb je wel wat geld nodig om een foodtruck te kopen. Dit kan van jezelf zijn of van een familielid. De bank zal vermoedelijk niet het hele bedrag aan je lenen.

500 euro per dag via Facebook
Een tweede goede manier om 500 euro op een dag te verdienen is om spullen te verkopen via Facebook. Hoe werkt het? Je adverteert heel gericht op Facebook en biedt goedkope gadgets aan die je wilt verkopen. Bijvoorbeeld een drone. Deze spullen koop je niet zelf in maar laat je via een leverancier in China (zoals Aliexpress) opsturen naar de klant. De webshops in China sturen tegenwoordig heel snel producten op naar het buitenland. Jij ontvangt na afloop geld van de Chinese leverancier als de klant betaald heeft. Bij deze business moet je wel klanten beantwoorden (email) als ze vragen hebben over hun bestelling. Heb je een leuk product gevonden dat hip en trendy is dan kun je 500 euro per dag verdienen en meer. Je moet wel een goede kennis hebben van hoe Facebook werkt.

Eigen baas worden
De meerderheid heeft niet zulke vooruitstrevende ideeen of geld op de bank leggen om een foodtruck te starten. Een ander goed idee (en wellicht meer realistisch) is werken als ZZP’er. Hier kun je ook 20-40 euro per uur mee verdienen.

Thuiswerk banen

Administratief thuiswerk
Eigen website/webshop maken
Online Enquêtes Invullen
Bijverdienen vanuit huis