Bijverdienen als hulp in de huishouding

Door | 3 december 2017

Bijverdienen als hulp in de huishouding is best aantrekkelijk als je weinig scholing hebt en toch een goede bijverdienste zoekt. Het minimumloon ligt rond de 9 euro bruto per uur. Het uurloon voor een huishoudhulp is doorgaans een stuk hoger dan het minimumloon.

Thuiswerk banen

Online Enquêtes Invullen
Administratief thuiswerk
ZZP’er worden (parttime/fulltime)
Eigen website/webshop maken
Bijverdienen vanuit huis

Marktplaats huishoudelijk werk

Op Marktplaats staan veel advertenties van mensen die zich aanbieden met huishoudelijk werk. Er is aardig wat concurrentie. Je moet tevens afwachten bij welke klant je terecht komt als je je eigen aanbiedt op het internet. Klanten met een Persoonsgebonden Budget (PGB) moeten hun uitgaven verantwoorden. Dit doen ze door een administratie bij te houden. Als ze een schoonmaakster aannemen dan zal dit dus niet zwart werk zijn. Het wordt opgegeven bij de belasting. Nadelen van af en toe een klusje uitvoeren op Marktplaats zijn dat je niet geld krijgt bij ziekte of als er weinig werk is.

Huishoudelijk werk in de zorg

Werken als huishoudelijke hulp in de zorg heeft best wel voordelen t.o.v los werk op Marktplaats. Meestal weet je van te voren hoeveel uren je werkt en bij wie. De klanten staan onder toezicht van de zorginstelling. Je salaris valt vaak onder de CAO Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Je krijgt dan ook geld als je ziek bent en bouwt pensioen op voor later. Andere voordelen zijn het krijgen van vakantiedagen en vakantiegeld. Sommige bedrijven stoppen de vakantiedagen en vakantiegeld in het uurloon. Je ontvangt dan een hoger uurloon.

Vooruitzichten op werk

De vooruitzichten als huishoudelijk medewerker zijn best goed. De komende 20 jaar komen er steeds meer senioren bij. Veel van deze mensen hebben vroeg of laat zorg nodig. Als huishoudelijke hulp kun je op het moment vrij gemakkelijk werk vinden. Wil je wat beter werk (met een hoger salaris) krijgen dan is dit zeker mogelijk. Een thuiscursus Helpende Zorg en Welzijn ligt op MBO-2 niveau. De cursus kun je gewoon thuis doen en je kunt hiermee een wettelijk erkend diploma halen. Er zijn ook cursussen zonder stage lopen en deze thuiscursussen duren nog geen jaar. Een stapje hoger zijn de cursussen Begeleider specifieke doelgroepen en de thuisstudie opleiding Verpleegkundige (waarbij je 2300 uur stage loopt). Kijk hier voor meer informatie: erkende cursussen voor werken in de zorg

Tags: Bijverdienen als hulp in de huishouding, bijverdienste, huishoudelijke hulp, huishoudelijk werk, zorg, thuiszorg, verpleeghuis, assistent, schoonmaken, schoonmaakster
belastingvrij bijverdienen, bijverdienen in de bijstand