Blogger worden

Een blogger is iemand die die een persoonlijke website (blog) heeft en zijn/haar ervaringen deelt op het internet. Je hoeft hiervoor geen goede schrijver te zijn (zoals een tekstschrijver) of in de camera te kijken als een vlogger. Als je maar een boeiend onderwerp hebt en/of mooie foto’s. Blogs kunnen over van alles gaan. Wat vindt je zelf leuk om te laten zien op het internet? Dit kunnen vakantie ervaringen zijn maar ook hobby’s zoals kleding maken, fotografie, knutselen, auto’s, games spelen of eten maken.

Blog beginnen
Hoe begin je een blog? Allereerst moet je een website maken en deze online zetten. Als je hiermee niet bekend bent klinkt dat dit heel moeilijk is maar het valt in de praktijk behoorlijk mee. Je begint met een domeinnaam zoeken. Dit doe je bij een Nederlands hostingbedrijf zoals bijvoorbeeld Transip, Neostrada of Vimexx. Kosten van een domeinnaam zijn 5 euro of minder per jaar. Denk goed na over je naam van je site. Eenmaal online is het een hoop werk om alles weer te veranderen als je een andere naam wilt. Nadat je een naam hebt uitgekozen wordt er gevraagd of je er hosting bij wilt hebben. Kies niet het duurste pakket maar neem gewoon het goedkoopste of middelste pakket. Je kan de hosting altijd naderhand nog upgraden. Een goedkoop hostingpakket hoeft niet meer dan 5 euro per maand te kosten.

Gratis blog maken
Op het internet adverteren diverse bedrijven waar je een gratis blog kunt maken. Dat is best handig en scheelt je tijd en geld. Als je het zomaar eens wilt uitproberen dan is zo’n gratis blog het overwegen waard. De gratis blog sites hebben echter wel fikse beperkingen. Meestal zijn alleen de basisfuncties beschikbaar en worden er reclame banners vertoond. Wil je meer functionaliteiten om een mooiere blogsite te maken dan moet je betalen. Voor het geld wat je dan moet bijbetalen kun je net zo goed je eigen site starten (dat is nog goedkoper ook). Je eigen blogsite kun je bijvoorbeeld noemen: heerlijkereceptenvanastrid.nl Bij een gratis site zou dit zijn: heerlijkereceptenvanastrid.jimdo.com Dat is wel een verschil toch?

Website maken
Een website maken is even wennen als je dit nog nooit gedaan hebt. Ben je eenmaal gewend dan zul je zelf je mooie foto’s online kunnen zetten op je eigen site. Nadat je een domeinnaam en hosting hebt uitgekozen ontvang je een email van het hostingbedrijf met de inlog codes van jouw account. Hiermee kun je inloggen en een kant-en-klaar thema uitzoeken voor je blogsite. Er staan honderden thema’s in het account. Met een aantal kliks is jouw thema geinstalleerd. Er komt geen programmeerwerk aan te pas. Het is wel even uitzoeken hoe alles werkt.

Thuiswerk Den Helder

Online Enquêtes Invullen
ZZP’er worden
Fotografie – verkoop jouw foto’s
Teksten schrijven voor websites
Administratief thuiswerk