Geld verdienen met Youtube

Door | 9 september 2018

Geld verdienen met YouTube. Dit is tegenwoordig een stuk moeilijker geworden dan een jaar geleden. YouTube heeft in januari 2018 de spelregels veranderd om geld te verdienen met een YouTube kanaal. Pas als er 4000 uur naar je kanaal is gekeken in 12 maanden tijd dan kan er weer reclame op worden vertoond. Ook moet je 1000 abonnees hebben. Dat is natuurlijk een behoorlijk drempel maar het hoeft je zeker niet te weerhouden om een leuk YouTube kanaal te beginnen. Een ideale thuiswerkbaan als je graag met camera’s werkt en communicatief bent ingesteld! Andere ideeën voor thuiswerk vind je op de homepage.

17 miljoen dollar met YouTube?

De topper op YouTube was een Zweedse jongeman met de naam PewDiePie. Zijn echte naam is Felix Arvid Ulf Kjellberg. Hij geeft commentaar op bekende video games. PewDiePie heeft 66 miljoen abonnee’s. Zijn 3600 video’s zijn in totaal bijna 19 miljard keer (gedeeltelijk) bekeken. Geld verdienen met YouTube deed hij het beste: verleden jaar verdiende hij 17 miljoen dollar met zijn filmpjes! Nummer twee op de lijst is een muziek label uit India dat Bollywood muziek en film trailers laat zien. In Nederland is Kelvin Boerma (artiestennaam Kalvijn) de Nederlandse nummer een. Kalvijn heeft 1 miljoen abonnees in YouTube en begon met een comedy kanaal. De bekende Enzo Knol staat op de derde plek.

YouTube kanaal beginnen

Een kanaal op YouTube beginnen doe je eenvoudig door een account aan te maken. Nadat dit is gebeurd kun je je account verfraaien met een achtergrond en/of logo zodat kijkers gelijk een indruk kunnen krijgen waar jouw kanaal over gaat. Voordat je begint moet je wel een duidelijk idee hebben wat je wilt laten zien. In feite kan je kanaal overal over gaan zolang het maar niet aanstootgevend of discriminerend is en niet aanzet tot geweld. Presenteren is natuurlijk erg belangrijk. Je moet gezellig kunnen vertellen zonder teveel gestotter, lange stiltes of hinderlijke onderbrekingen. Dat is nog best lastig. Blogger is een dan een goed alternatief en hiermee kun je ook veel bekendheid vergaren.

Waar gaat jouw kanaal over?

Dit is erg belangrijk: een goed onderwerp kiezen. Wil je geld verdienen met YouTube dan moet het kanaal voldoende kijkers trekken die jouw filmpjes de moeite waard vinden. Onderwerpen die het altijd goed doen zijn games, funny video’s, pranks (grappen uithalen), make-up tips geven en het geven van leuke kooklessen. Heb je hele leuke (aparte) recepten die je wilt delen? Richt je je op de Nederlandstalige kijkers dan is je bereik natuurlijk kleiner dan bij een internationaal publiek. Aan de andere kant, als je filmpjes maakt in een andere taal (Engels bijvoorbeeld) zorg dan wel dat je de taal goed spreekt. Anders stoot je gelijk kijkers af.

Reclame op je site

Heb je voldoende abonnees dan kun je reclame van Google op je kanaal vertonen. YouTube geeft dan een bericht dat je hiervoor in aanmerking komt. Hoeveel je verdient hangt af van de adverteerders en het onderwerp. Per 1000 paginavertoningen ligt dit grofweg tussen de €0,20 en €5. Heb je in een maand 100.000 paginavertoningen dan kun je tussen de €20 – €500 verdienen. Als je een leuk filmpje hebt dan vliegen de paginavertoningen omhoog.

Thuiswerk banen

Administratief thuiswerk
ZZP’er worden
Eigen website/webshop maken
Online enquêtes invullen