Passief inkomen

Door | 10 september 2018

Een passief inkomen is een extra salaris zonder dat je er actief voor moet werken. Heb je vermogen dan is beleggen waarschijnlijk nummer een. Zonder veel rompslomp bepaal jezelf je inleg en wanneer je er mee stopt. Een (vakantie)huis kopen een ook goede optie voor een passief inkomen. De verhuur kun je uitbesteden aan een bemiddelingsbureau die je het werk uit handen neemt tegen een vergoeding.

Passief inkomen – klein budget

Wat is nu een reëel idee als je geen groot budget hebt? Een eigen website lijkt mij een prima idee om geld te verdienen zonder dat het veel moeite kost. Hoeveel tijd je in de website stopt kun je zelf bepalen. De inkomsten van de site kan reclame zijn of het verkopen van producten / diensten via een leverancier. Daar heb je zelf geen omkijken naar. De leverancier verzorgt alles; jij als website eigenaar krijgt uiteindelijk een vergoeding voor het doorsturen van een klant via een link op je website.

Vergoeding – commissie
De vergoeding voor een verkoop is heel wisselend. Dit varieert van een paar cent tot wel 150 euro! Bedrijven (ZZP’ers, MKB) die een zakelijke lening afsluiten bijvoorbeeld kunnen je verdiensten een behoorlijke boost geven. Heb je een website over leningen of energie dan kun je zulke vergoedingen krijgen. Belangrijk is de niche van je website. Heb je een website over honden dan moet je je richten op producten en diensten voor honden. Het heeft dan geen zin om te adverteren voor zakelijke leningen, energie of kleding. Heb je weinig feeling met een bepaald onderwerp dan is het beter dat je een niche kiest die je wel leuk vindt. Je moet er uiteindelijk ook over schrijven. Zelfgemaakte foto’s en video’s zullen zeker helpen. Als jouw site origineel is dan is je kans om te stijgen in Google een stuk hoger.

Website maken

Grote kans datje geen kennis hebt hoe je een website maakt. Je kunt dit natuurlijk vragen aan een plaatselijke computerwinkel en dan betaal je al snel 500-1000 euro voor een simpele site. Voor dat geld kun je makkelijk zelf een mooie site leren maken. Het eenvoudigst is een thuiscursus waar je om hulp kunt vragen als je iets niet weet. Je kunt ook een boek uit de bibliotheek nemen maar dan heb je geen hulp van een docent als je iets niet weet. Bekijk de cursussen eens en binnen een paar maanden is jouw een website in de lucht. Je passief inkomen komt dan in zicht!