14 Euro per uur

Door | 1 september 2018

14 Euro per uur verdienen? Je ziet regelmatig advertenties waarin een mooi uurloon wordt voorgespiegeld. De kans dat je dit gaat verdienen met thuiswerk is echter maar klein.

Minimumloon
Thuiswerk wordt meestal per stuk betaald en je moet behoorlijk doorwerken wil je in de buurt van het minimumloon komen. Iemand die 21 jaar en ouder is heeft recht op tenminste €11,16 bruto per uur (bij 40 uur werken). Daar moet nog belasting over betaald worden. Een inkomen tot €19.922 wordt belast met 36,55%. Omdat er ook een aantal heffingskortingen en arbeidskortingen zijn betaal je in de regel over de eerste paar duizend euro geen belasting. Woon je samen en heb je een partner met verdiensten? Dan kan de tweede persoon belastingvrij bijverdienen tot enkele duizenden euro’s per jaar.

14 Euro per uur

Als je €14 euro per uur wilt gaan verdienen dan moet je welhaast een geschoolde baan hebben. Voor ongeschoold werk wordt niet vaak zo’n uurloon betaald. Ik vond toevallig een advertentie op het internet van een bedrijf in België die een orderverzamelaar nodig hadden voor een vaste middagploeg. Deze orderpicker zou 14 euro per uur verdienen als hij in de middagploeg tot 22.00 uur zou werken. Daar zou zelfs nog een ploegenpremie bovenop komen. In Nederland zijn dit soort banen zeldzaam. Hier bij ons krijg je als losse kracht iets meer als het minimumloon ook als je ’s avonds werkt of in het weekend.

Commissie

Werk je op commissie dan heb je kans op 14 euro per uur. Je werkt dan bijvoorbeeld in een callcenter of op straat en moet mensen zien over te halen om iets te kopen. Dat lukt lang niet iedereen. Je moet hiervoor overtuigingskracht hebben om mensen te overreden een product of dienst te kopen. Hoe meer je verkoopt hoe meer je verdient. Verkoop je weinig dan blijf je rond het minimumloon hangen.

Goed geld verdienen

Als jij graag 14 euro per uur wilt verdienen (en meer) dan heb je eigenlijk een vaste baan nodig op MBO-niveau. Heb je nog geen geschikt diploma denk dan eens na over een thuiscursus. In de zorg kunnen ze het personeel niet aanslepen. Een thuiscursus is een investering in jezelf die zich naderhand uitbetaalt. Werk je als eigen baas in de zorg dan kun je minimaal 20 euro per uur verdienen. Met een vaste baan kun je ook nog eens 40 uur werken op vaste tijden. Veel thuiswerk is onregelmatig.

Werken in de zorg

Een opleiding als Helpende Zorg en Welzijn is op MBO-2 niveau, een Verzorger IG heeft een MBO-3 niveau. De volledige opleidingen (met stage lopen bij een instelling) duren 12-18 maanden. Deze thuisstudie opleidingen geven je een officieel diploma. Een stuk korter is een basisdiploma dat zonder stage is (maar ook van een lager niveau is).

Thuiswerk banen

Administratief thuiswerk
ZZP’er worden
Eigen website/webshop maken
Online Enquêtes Invullen
Bijverdienen vanuit huis