Alles over inpakwerk – thuiswerk

Door | 15 februari 2017

Alles over inpakwerk: De complete checklist

Inpakwerk is het inpakken, in elkaar zetten en sorteren van producten. In de inpakwerk branche zijn constant nieuwe opdrachten beschikbaar. Het aanbod is uiteenlopend en geheel afhankelijk van de provincie waarin men woonachtig is. Voordat men kan gaan solliciteren voor inpakwerk vacatures is het handig om op de hoogte te zijn van de vacature eisen die hiervoor gelden. Hieronder volgt een ‘checklist’ voor thuiswerkers opzoek naar inpakwerk:

18 jaar of ouder.
Beschikt over voldoende ruimte.
Beschikbaarheid voor meerdere opdrachten per maand.
Zelf verantwoordelijk voor vervoer.
Zorgvuldig met verkregen producten.
Verantwoordelijkheid afleveren opdracht.

Beschikbaarheid

Door het lokale karakter van inpakwerk kunnen de beschikbaarheid van inpakwerk opdrachten verschillen per provincie en gemeente. Hierbij speelt vraag en aanbod de grootste rol. Globaal genomen behoren tot de provincies met een “gezond” vraag en aanbod verhouding Noord Holland, Utrecht, Brabant en Gelderland daarentegen hebben de provincies Friesland, Groningen en Drenthe een relatief lage verhouding. In de overige provincies ervaart men een gemiddeld niveau.

Informeer altijd naar de vraag en aanbod verhouding voordat je laat inschrijven bij een thuiswerkcentrale. Deze kunnen verschillen per centrale. Het kan zijn dat je op een wachtlijst geplaatst wordt. Afhankelijk van de aanbod verhouden kan het van enkele dagen tot soms enkele maanden duren voor men een inpakwerk opdracht krijgt aangeboden.

Ervaring

Alhoewel het geen verplichting is is het hebben van enige ervaring als productiemedewerker zeker een voordeel. Mocht je ervaring hebben als productiemedewerker geef dit dan ook altijd aan tijdens de inschrijfprocedure.

Gedragscodes

Net als in soortgelijke branches bestaan voor inpakwerk ook gedragscodes waar men als thuiswerker aan moet voldoen. De regels kunnen verschillen per thuiswerkcentrale en opdrachtgever maar komen in grote lijnen met elkaar overeen. Het is dus belangrijk dat je navraag doet naar de exacte regelgeving.

Afschrijvingen

Gemaakte onkosten tijdens het uitvoeren van inpakwerk opdrachten, bijvoorbeeld aan gemaakte telefoonkosten met een privételefoon, kilometeraftrek voor het gebruik van een privéauto (€0,19 per kilometer), openbaar vervoer of privé carpoolen zijn aftrekbaar van de belasting. Mede dankzij deze aftrekposten verdienen inpakwerkers een hoger netto uur loon.

Eerste opdracht

Zodra men is ingeschreven voor inpakwerk kunnen opdrachtgevers in de regio hun benaderen voor een eerste opdracht. Dit kan zowel telefonisch, per email of brief afhankelijk van de werkwijze van de opdrachtgever. Men ontvangt altijd een aanbod waarin de opdracht in zijn geheel staat uitgelegd in combinatie met een totaal prijs voor de opdracht en/of een uur loon. Je dient na ontvangst akkoord te gaan met de opdracht indien je deze accepteert. Je bent vaak zelf verantwoordelijk voor het ophalen en wegbrengen van de opdracht.

Tags: thuiswerken, inpakwerk, inpakken, thuiswerk, thuiswerkbaan, vacatures, inschrijven, productiemedewerker, thuiswerk verdiensten, Almere, Utrecht, Brabant, bijverdienen Tilburg, Gelderland, Friesland, Groningen, Drenthe, talentontwikkeling

Geef een reactie