Thuiswerken

Door | 10 april 2016

Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zijn er in Nederland bijna 1 miljoen thuiswerkers. Een op de drie werknemers werkt wel eens een keertje thuis. Er wordt gemiddeld 6 uur per week thuis gewerkt. Je zou misschien verrast zijn dat er zoveel mensen thuiswerk doen maar dat het zo moeilijk is om inpakwerk te vinden? Dat komt omdat in de cijfers van het CBS vooral uitgegaan wordt van werknemers die administratief thuiswerk doen. Vooral in het onderwijs, financiele sector en zakelijke dienstverlening wordt veel thuisgewerkt.

Gratis informatie over inpakwerk

Wil jij weten of er inpakwerk is in jouw omgeving? Op deze site staan diverse adressen waar je gratis informatie over inpakwerk kan lezen .
Zuid-Holland
Oudenbosch Etten-Leur, Roosendaal
Inpakwerk Middelharnis Goeree Overflakkee
Tilburg
Noord-Brabant
Gelderland
Limburg
Overijssel
AmsterdamInpakwerk tips & info

Inpakwerk in avonduren
Thuiswerk inpakken van snoep
14 euro per uur met inpakwerk
Thuiswerk inpakwerk aanstekers

Thuiswerk avonduren

Thuiswerkcentrale in de Krim (Hardenberg, Overijssel)
Thuiswerkcentrale in Emmen (Drenthe)
Thuiswerkcentrale in Middelharnis (eiland Goeree Overflakkee)
Thuiswerkcentrale in Waspik & Waalwijk (Noord-Brabant)
Thuiswerkcentrale in Enkhuizen (Noord-Holland)

salaris inpakwerk

Bij thuiswerk inpakwerk wordt je meestal betaald naar de hoeveelheid werk die je verzet. Dit wordt ook wel stukloon genoemd. Het salaris is doorgaans erg laag. Zou je het aantal uren tellen hoelang je bezig bent geweest met het werk dan kom je bijna altijd onder het minimumloon. Voor iemand van 21 jaar en ouder is het minimum bruto uurloon €9.54 (bij 40 uur per week). Iemand van 15 jaar mag overdag werken en verdient ongeveer €3 per uur. Het minimumloon voor iemand van 21 jaar en ouder is €1653. Een werknemer met een modaal salaris verdient in 2020 bruto zo’n €36.500 per jaar.

De meeste thuiswerkers bevinden zich in het onderwijs. Ongeveer 66% van de mensen uit het onderwijs werkt minimaal 1 uur per week thuis. Op de tweede plaats staat de sector ‘Informatie en communicatie’ waar zo’n 56% van de werknemers wel eens thuiswerkt. Bij de financiele diensten ligt het percentage op 50%.
Het traditionele thuiswerk inpakwerk is veel minder gevraagd. In de sector ‘Vervoer en opslag’ wordt samen met de horeca het minst thuisgewerkt. Ongeveer 20% van de werknemers is thuis wel eens bezig voor de zaak. Cijfers over hoeveel thuiswerkers inpakwerk doen zijn erg moeilijk te krijgen. Bedrijven lopen daar niet graag mee te koop dat een bepaald product door thuiswerkers is gemaakt.