Baankansen

Door | 10 april 2016

Baankansen voor MBO verzorging

De arbeidsmarkt voor MBO dokters- tandartsassistenten en MBO verpleging doet het goed. Er zullen de komende jaren meer banen bijkomen door groei van nieuwe vacatures. Ben jij een jongere en heb je geen diploma of ben je laaggeschoold (VMBO)? Denk dan eens na of het niet wat is om een goedkope cursus te volgen? Het studietempo kan je zelf bepalen. Heb je het druk dan leer je een paar uur per week. Als je voldoende tijd hebt dan volg je extra lessen en heb je wellicht een diploma binnen een jaar tijd. Je gaat dan eindelijk een echt salaris verdienen met plezierig(er) werk.

Thuiswerk banen

Administratief thuiswerk
ZZP’er worden (parttime/fulltime)
Eigen website/webshop maken
Bijverdienen vanuit huis
Online Enquêtes Invullen
Hottest jobs

Uitzendbureau Randstad heeft een lijst samengesteld met de 24 meest gevraagde functies in 2015. De informatie haalde Randstad op zijn beurt weer uit drie verschillende bronnen. Veelgevraagde banen in 2015 op de Nederlandse arbeidsmarkt waren zorgbanen zoals verpleegkundige op mbo4 – en hbo niveau, doktersassistent en fysiotherapeut. Ook was er veel vraag naar goed geschoolde medewerkers in de administratie en in financiele beroepen.

baankansen voor studenten zijn matig
Volgens verschillende onderzoeken zijn de baankansen voor studenten die afstuderen tot 2018 maar matig. Dit komt vooral doordat er weinig groei in werk is en de banen vooral moeten komen van mensen die met pensioen gaan.

5000 euro netto verdienen
Het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) doet ieder jaar onderzoek naar de ontwikkeling van de arbeidsmarkt in Nederland. Ze denken dat veel studenten de komende jaren moeite zullen hebben om een passende baan te vinden. Vooral in de sociaal- en economische beroepen op HBO niveau is de kans op een passende baan klein. Ook universitaire studenten met economie en recht zullen het lastig krijgen. De arbeidskansen van schoolverlaters met een medische- of zorgopleiding zijn over het algemeen goed. Een mooi voorbeeld hiervan was de advertentie voor medisch HBO personeel met ruime werkervaring in februari 2017. Men moest werken in een ziekenhuis in het Midden-Oosten en kreeg hiervoor 5000 euro netto betaald. Verder werd ook de huisvesting betaald + tickets voor familiebezoek in Nederland.