Thuiswerken in Turkije

Door | 10 april 2016

Het Amerikaanse bedrijf Xeros is bij het grote publiek vooral bekend door zijn printers, scanners en cartridges. Echter ze bieden ook bedrijfsdiensten aan voor communicatie, marketing, financieel, automatisering en outsourcing van personeel. Een van hun projecten is thuiswerken in Turkije.

Callcenter job thuiswerken

Zo worden er callcenter werk aangeboden in de Turkse badplaatsen Alanya en Antalya en in hoofdstad Ankara. Het werk kan als thuiswerk worden gedaan. Men moet wel over een aparte werkplek beschikken en een goede internet verbinding hebben. Als werknemer krijg je een computer met headset aangeboden en een goede begeleiding. Een andere eis is dat je een goede beheersing hebt van de Nederlandse taal. Je moet mensen in een gesprek kunnen overtuigen om iets te kopen.
Thuiswerk banen

Online Enquêtes Invullen
Administratief thuiswerk
ZZP’er worden (parttime/fulltime)
Eigen website/webshop maken
Bijverdienen vanuit huis

Het werk houdt in dat je bestaande klanten van een uitgeverij gaat bellen. Deze klanten lezen al een tijdschrift van de uitgeverij. Als thuismedewerker moet je tijdens het gesprek te zien achterhalen welke tijdschriften de klant wel eens los koopt. Deze tijdschriften kunnen dan met korting worden aangeboden.

Als medewerker verdien je een startsalaris van 1600-1750 Turkse Lira (500-550 euro) netto per maand. In Nederland heb je daar niet genoeg aan maar in Turkije is dit salaris niet slecht te noemen. Dit bedrag kan verhoogd worden met een bonus tot 200 euro afhankelijk hoeveel tijdschriften je weet te verkopen. Als je een andere medewerker weet aan te brengen die geschikt is voor een callcenter baan kan je een tweede bonus van 250 euro verdienen. Een exemplaar van de tijdschriften die je weet te verkopen mag je bovendien meenemen naar huis.

Andere mogelijkheden voor thuiswerken in Turkije zijn in Istanbul. Dit werk is wel op een callcenter. De mensen die het callcenter bellen zijn klanten van Groupon uit België en/of Nederland. Het vervoer naar het callcentrum is met busjes en wordt verzorgd door Xeros. Ook is er ondersteuning om huisvesting te vinden.
Mocht je een vakantiehuisje hebben in Turkije en over genoeg vrije tijd beschikken? Dan is thuiswerken in Turkije een goede gelegenheid om wat geld bij te verdienen.