Bijverdienen Emmen

By | 19 maart 2018

geld bijverdienen
Emmen is de de grootste gemeente van Drenthe met 107.000 inwoners. De stad Emmen is het grootst met 57.000 mensen gevolgd door Klazienaveen (12.100 inwoners). Er zijn verschillende mogelijkheden als je op zoek bent naar bijverdienen Emmen.

Thuiswerk Emmen

M&D Logistiek was vroeger een thuiswerkcentrale in Emmen maar is uitgegroeid tot een productiebedrijf. Werkzaamheden zijn inpakken, verpakken, ompakken, montagewerk, kunststof bedrukken en kunststof spuitgieten. Er is een vacaturepagina maar deze pagina is al maanden niet meer bijgewerkt. Op de website is wel te lezen dat ze een groot bestand hebben van thuiswerkers en worden de voordelen opgenoemd om MD Logistiek in te schakelen. Thuiswerkers zijn goedkoper als eigen personeel en kunnen opdrachten snel verwerken omdat er ook ‘s avonds en in het weekend gewerkt kan worden.Telefonisch verkoper

Een echte thuiswerkbaan is telefonisch verkoper. Je krijgt een lijst met namen en telefoonnummers die je gaat bellen. Voor deze baan moet je een vlotte babbel hebben en commercieel zijn ingesteld. Je moet immers mensen overtuigen om een bepaald product te verkopen. Dit kan een energiecontract zijn, een goed doel of voor de lotto. Niet iedereen vind het leuk om gebeld te worden dus je moet wel beleefd kunnen blijven als de beller geïrriteerd raakt. Een bedrijf dat zich op dit soort thuiswerk toelegt is Imacontact. Je kunt bij hen op kantoor werken (Zoetermeer) of gewoon thuis achter je computer. Ook hebben ze twee callcenters in Turkije waar ze telefonische verkopers voor zoeken.

Bijstand en werk in Emmen

Per 1 januari 2018 heeft de gemeente Emmen het werkleerbedrijf Menso opgericht. Emmen telt 3500 bijstandsgerechtigden. Het bedrijf gaat 75 mensen in de bijstand begeleiden op weg naar werk. Werkgevers krijgen 5000 euro subsidie als ze iemand voor een jaar aannemen. Ook kunnen ze iemand op proef nemen (met behoud van uitkering) of een stage aanbieden. Op de gemeentelijke website staat geen informatie dat mensen in de bijstand wat geld kunnen bijverdienen.