Bijverdienen Arnhem

Door | 18 maart 2018

Bijverdienen Arnhem met bijstandsuitkering

Arnhem is de hoofdstad van de provincie Gelderland en telt 152.000 inwoners. Als je een uitkering hebt van de bijstand dan mag je 6 maanden lang 25% van je salaris houden als het een deeltijd baan is. Alleenstaande ouders met kinderen onder de 12 jaar mogen 30 maanden bijverdienen. De minimum leeftijd om bij te verdienen is trouwens 27 jaar. Jongeren onder de 27 worden aangemoedigd om naar school te gaan.

Thuiswerk banen

Online Enquêtes Invullen
Administratief thuiswerk
ZZP’er worden (parttime/fulltime)
Eigen website/webshop maken
Bijverdienen vanuit huis

Experiment met bijstand
De gemeente Arnhem wil eigenlijk een proef doen met bijverdienen in de bijstand. Zo’n 300 uitkeringsgerechtigden zouden mogen bijverdienen zonder gekort te worden op hun uitkering. Is de proef al ingegaan of moet deze nog beginnen? Er is wel een maximum bedrag aan de bijverdiensten: dit mag niet hoger zijn dan het minimumloon. Zeker alleenstaanden boven de 23 jaar kunnen zo een aardige duit extra verdienen. Het verschil tussen een bijstandsuitkering en het minimumloon is het grootst bij alleenstaanden. Het verschil tussen een uitkering voor een gezin en het minimumloon is minder groot.

Callcenter werk & telefonisch verkoper

Heb je een prettige telefoonstem en ben je sociaal ingesteld? Dan kan de baan freelance telefonische verkoper misschien een leuke thuiswerkbaan voor jouw zijn. Op vacaturesites staan regelmatig advertenties waarin personeel wordt gezocht voor deze functie. Je krijgt een standaard salaris van 10,50 per uur + bonus voor elke sale die jij maakt. Vaak worden er ook medewerkers gezocht voor bedrijven om inlichtingen te verstrekken aan klanten. Dan hoef je niets te verkopen maar alleen mensen te woord staan. Solliciteren op deze vacatures kan via het (online) uitzendbureau.

Inpakwerk Arnhem

In ’s Heerenberg is het inpakbedrijf Sunday copacking waar al in 1977 met thuiswerk werd begonnen. Op het hoogtepunt waren er 350 medewerkers in het thuiswerk actief. Nadat het verpakkingsbedrijf was verkocht heeft het een doorstart gemaakt in 2010. Er wordt gewerkt met een vast team en mensen met een arbeidsbeperking. Op de bedrijfssite staat geen info over thuiswerk. Wellicht dat thuiswerkvacatures via het uitzendbureau lopen.

Herbalife

Een thuiswerkbaan in de omgeving van Arnhem is om voedingscoach te worden. Een bedrijf in Eden (20 km van Arnhem) zoekt mensen die Herbalife producten te verkopen. Geïnteresseerden krijgen tijdens een demonstratie avond te zien wat het werk inhoudt. Je moet de producten van Herbalife eerst kopen om ze daarna in je eigen kring te zien doorverkopen. Heel veel resellers lukt dat niet en blijven met de onverkochte spullen zitten. De grote meerderheid stopt dan ook binnen een jaar.

Eigen baas

Veel mensen die werkloos zijn geworden beproeven hun geluk door eigen baas te zijn. Je kunt bijvoorbeeld markten in Nederland bezoeken (met een bestelwagen) en spullen verkopen. Je kunt ook spullen thuis verkopen via je eigen webshop of website. Kun je goed leren? Als je een erkend diploma haalt van een thuiscursus dan kun je solliciteren op vacatures in de zorg en ict. Vooral in de ict wereld is werken vanuit huis heel normaal.

Thuiswerk Gelderland

Arnhem en omgeving: Doornwerth, Oosterbeek, Westervoort, Velp, Rheden, Rozendaal, Elden, Wolfheze, Renkum, Thuiswerk Groenlo Winterswijk, Bijverdienen in Nijkerk, Rheden en Velp