Succesvolle thuiswerkers

Door | 10 april 2016

succesvolle thuiswerkers uit Duitsland

De drie Duitse broers Samwer zijn uiterst succesvol geweest in het thuiswerken. Dit deden ze door het kopieren van bekende formules. Het succes van Ebay bracht de broers op het idee om de veilingsite Alando te maken. In 1999 verkochten ze de site aan Ebay voor 50 miljoen Euro. Ze maakten daarna StudiVZ die de grootste sociale netwerksite van Duitsland werd. StudiVZ werd in 2007 voor 85 miljoen Euro verkocht aan uitgeverij Holtzbrinck. In 2010 nam couponwebsite Groupon hun concurrent Citydeal over. Ook dit bedrijf was weer opgezet door de broers Samwer.
Energieshot werd een topper
Manoj Bhargava werd geboren in 1958 in India en is de bedenker van ‘5-hour Energy’. Dit is een energieshot drankje wat enorm populair werd in Amerika en te koop is in alle grote supermarkt ketens. Vrachtwagenchauffeurs en studenten zijn fervente aanhangers van het drankje. Zijn bedrijf heeft inmiddels een beurswaarde van enkele miljarden dollars. Bhargava heeft gestudeerd en was in India ook al een succesvol zakenman.

Slapend rijk met slaaphorloge
De succesvolle thuiswerker Lee Loree was een aandelenanalist maar verkoopt nu ‘slaaphorloges’ via zijn bedrijf Innovative Sleep Solutions. Het horloge bepaalt wat het exacte moment is om het meest uitgerust wakker te worden. Dit kan 10 of 30 minuten eerder zijn dan de wekker gaat. Het horloge is geen oplossing voor slaapstoornissen. De maker werd op het idee gebracht door het onrustige slapen van zijn vrouw. Het horloge (sleeptracker) is ook in Nederland te koop voor 160 Euro.

Zeewiersnacks levert fortuin op
Aithipat Kulapongvanich was een Thais student. Hij startte een bedrijfje in zeewier snacks met de merknaam Tao Kae Noi. Het bedrijf groeide tot de marktleider in Thailand en is bekend in heel Azie.

Internetondernemer
Mike Cassidy heeft verschillende succesvolle internetbedrijfjes opgezet om ze daarna voor veel geld te verkopen. Zijn grootste slag was met het bedrijf Direct Hit dat de populariteit van webpagina’s kon meten. AskJeeves.com kocht Direct Hit voor meer dan 500 miljoen Dollar. Het gamers platform Xfire werd door Cassidy verkocht in 2006 voor 110 miljoen Dollar. Google kocht van Cassidy de reizen website Ruba in 2010. (Als men nu de site ruba.com raadpleegt is het een lege pagina: voor Google was het achteraf kennelijk geen beste deal)

Veel geld bijverdienen?

Wil jij ook veel geld verdienen met thuiswerk maar je twijfelt hoe? Kijk dan eens op veel geld verdienen zonder diploma of bij geld verdienen zonder geld voor goede tips en informatie. Ook als je wilt bijverdienen in de bijstand of een ww-uitkering of Wajong-uitkering hebt zijn er genoeg mogelijkheden.