Thuiswerk cursus

Door | 15 maart 2018

Is een thuiswerk cursus nuttig?
Wil jij graag thuiswerk gaan doen in je eigen thuis om zo wat geld bij te verdienen? Hoe pak je dit het beste aan? Op het internet wordt soms een thuiswerk cursus aangeboden hoe je werk aan huis kunt krijgen. De prijs is meestal niet zo duur zodat het best interessant lijkt om het te kopen. Toch kun je dit beter niet doen. In de praktijk staan deze thuiswerk cursussen vol met algemene informatie die je vermoedelijk al lang weet.

Concrete informatie met adressen worden zelden prijsgegeven. Alleen als je gratis inschrijft bij een thuiswerkbedrijf (= abonnement) krijg je informatie toegestuurd. Vaak kun je die toegestuurde adressen zelf ook vinden. Ze staan gewoon in Google of in de nationale vacaturesites.

Cursus om senioren te helpen
Mensen helpen met boodschappen en nog betaald worden ook. Dat is mogelijk alleen dan moet je wel een diploma hebben van de zorg. Bijvoorbeeld als Verzorgende IG of Begeleider. Deze opleidingen liggen op mbo 3 niveau en kun je halen via een thuiscursus. Met het diploma op zak kun je een echte baan vinden in de zorg.

Zoals je wellicht weet betaalt de zorg best goed. Een verpleegkundige op hbo niveau kan als ZZP’er wel 50 euro per uur verdienen. Mensen met PGB-indicatie mogen dit soort prijzen betalen met hun persoonlijk budget. Als je een mbo diploma hebt dan kun je 30 euro per uur verdienen met persoonlijke begeleiding. Nogmaals, je moet dan wel een diploma hebben. Het beste diploma is er een van een wettelijk erkende opleiding waarbij je ook stage loopt bij een gezondheidsinstelling. De kortste thuiscursus met stage lopen duurt 18 maanden. Het goedkoopst is een basisopleiding waar je voornamelijk theoretische kennis leert vanachter je computer. Een basisopleiding duurt 6-10 maanden. Als je een thuiswerk cursus overweegt dan kun je beter een cursus kopen die je opleidt voor een echt beroep.