Thuiswerken op zijn retour

Door | 2 april 2019

Is thuiswerken op zijn retour? Het Nieuwe Werken werd vroeger bewierookt als de oplossing om een betere balans te vinden tussen het privé leven en het dagelijkse werk. Ook zouden bedrijven er veel geld mee kunnen besparen. Toch lijkt de stemming te zijn omgeslagen. Er zijn weliswaar nog genoeg bedrijven die aan thuiswerken doen maar de vaart is er wel uit. Sterker nog; veel bedrijven willen eigenlijk liever dat medewerkers op kantoor werken.

Thuiswerken op zijn retour?

Samenwerken levert meer creativiteit en innovatie op dan wanneer medewerkers thuiswerken. Bedrijven denken steeds meer dat talentontwikkeling en een plezierige werkomgeving beter zijn voor de werknemer dan thuiswerken. Voorbeelden hiervan zijn een moderne kantine waar gezond eten (gratis) wordt verstrekt en een weekje weg naar het buitenland met het hele bedrijf. Formele functioneringsgesprekken worden vervangen door meer sociale gesprekken over talentontwikkeling. Hoe gaat het met de werknemer en waar is hij/zij zo al met bezig? Worden er opleidingen of cursussen gevolgd? Wat kan er beter aan het bedrijf?

Talentontwikkeling

De Nationaal Onderzoek Talentontwikkeling is een onderzoek van Satisaction waaraan bedrijven mee kunnen doen. Werknemers kunnen zo zien bij welke bedrijven talentontwikkeling op een hoog plan staat. In 2018 hebben enkele tientallen bedrijven meegedaan aan het onderzoek. Spaaractief.

ICT thuiswerk

Natuurlijk is niet al het thuiswerk gedoemd te verdwijnen. In de ICT sector bijvoorbeeld blijft thuiswerken heel gewoon. De baas kan online de voortgang van het programmeerwerk volgen. Zoek je goedbetaald thuiswerk dan is een ICT baan ideaal. Wel moet je bereid zijn om je regelmatig bij te scholen. De technologische vooruitgang gaat nergens harder als in de ICT. Een ICT hbo bachelor halen kost 36 maanden maar er zijn ook een hoop kortere cursussen die slechts enkele maanden duren.

Thuiswerken

20 tips voor thuiswerkbanen
Online enquetes invullen
Geld verdienen met je eigen website
Geld verdienen met Youtube

Geef een reactie