Bijverdienen Alkmaar

Door | 14 april 2018

Thuiswerk Alkmaar

Er wordt regelmatig gezocht naar de thuiswerkcentrale Alkmaar maar vermoedelijk wordt hier mee bedoeld WNK Personeelsdiensten. Dit re-integratiebedrijf werkt voor verschillende sociale diensten in de regio Alkmaar. Er werken 400 medewerkers die gedetacheerd zijn bij schoonmaakbedrijven, post, groenvoorziening, catering en sorteerwerk. Ook is er inpakwerk, verpakken, montagewerk en het afvullen van displays.

Thuiswerk banen

Online Enquêtes Invullen
Administratief thuiswerk
ZZP’er worden (parttime/fulltime)
Eigen website/webshop maken
Bijverdienen vanuit huis

Subsidie van gemeente
Bedrijven kunnen rekenen op loonkostensubsidie als ze een detacheringsmedewerker in dienst nemen. Ze hoeven dan niet het gehele CAO-loon te betalen maar krijgen subsidie van de gemeente. Bij ziekte neemt het UWV de betaling van het ziektegeld over. Voor het bedrijf is er dus weinig risico om met een detacheringsmedewerker in zee te gaan. De bedoeling is dat men doorstroomt naar een gewone baan maar in de praktijk valt dat niet mee. Oudere werknemers krijgen moeilijk een baan.

Thuiswerkcentrale

Thuiswerkcentrale West Friesland is gevestigd in Enkhuizen. Het is een echt thuiswerkbedrijf maar het is vermoedelijk iets te ver verwijderd van Alkmaar. De afstand is ongeveer 45 km.

Secretariële dienstverlening

Google maar eens op ‘secretariële dienstverlening Alkmaar’ en je zult diverse bedrijfjes tegen komen. Dit zullen vermoedelijk vrouwen zijn die voor hun eigen werken als ZZP’er. Er werken inmiddels meer dan 1 miljoen mensen in Nederland als eigen baas. Zeker als je partner een baan heeft dan is bijverdienen als ZZP’er erg winstgevend. Afhankelijk van je persoonlijke situatie kun je tot 6000 euro per jaar belastingvrij bijverdienen. Bovendien kun je als secretaresse vaak thuiswerken. Veel kleine bedrijfjes hebben niet genoeg geld voor een secretaresse op kantoor. Ze huren daarom een online secretaresse in die parttime werk doet voor hen. Heb je nog geen diploma voor op kantoor of in de zorg dan kun je wellicht een goedkope cursus volgen.