Bijverdienen met Airbnb – thuiswerk

Door | 12 oktober 2017

Bijverdienen met Airbnb kamerverhuur
Van Airbnb heb je vast wel eens gehoord. Het is een online platform (net zoals Marktplaats) waar je particuliere huizen kunt huren. Het is een stuk goedkoper voor een toerist om een kamer, appartement of huis te huren dan om een hotelkamer te boeken. Zeker als je met een groot gezin reist is en meerdere kamers nodig hebt. Bijverdienen met Airbnb kan zeer lucratief zijn en is een zeer geschikt middel als je thuiswerk zoekt.

Mag een huurhuis ook verhuurd worden?
In Amsterdam kunnen ze er over meepraten. Duizenden particulieren hebben zich aangemeld bij Airbnb om een gedeelte van hun woning te verhuren. Uiteraard zijn er wel een paar regels om je huis op Airbnb te zetten. Een huurhuis is niet verboden in de wet maar in de huurovereenkomst die je destijds hebt getekend staat waarschijnlijk dat je je huurhuis niet mag onderverhuren. En dat is wat je doet als je iemand anders in je woning laat. Bij Airbnb mogen maximaal 4 bezoekers in je woning verblijven. De verhuurperiode is maximaal 60 dagen per jaar. Als het je eigen woning is dan is het een stuk gemakkelijker om de woning op Airbnb te zetten.

Belastingvrij bijverdienen
Je speelt het meest op veilig als je een kamer verhuurt aan iemand die in de basisadministratie is ingeschreven. Bijvoorbeeld aan een student of expat die de kamer voor een aantal maanden huurt. Met zo’n huurder mag je meer dan 5000 euro belastingvrij bijverdienen! Bij Airbnb moet je wel belasting betalen. Als je aangifte doet in april voor de inkomstenbelasting dan dien je 70% van je Airbnb huurinkomsten op te geven. Je snapt dat gaat niet iedereen doen. Als de belastingdienst erachter komt dan krijg je een naheffing en een boete van 20-50%.

In Amsterdam houden de woningbouwverenigingen de database met beschikbare woningen van Airbnb goed in de gaten. Als een huurhuis ontdekt wordt dan volgt er meestal eerst een waarschuwing dat dit niet mag volgens de huurovereenkomst. Heb je echter een eigen huis dan is het meestal geen probleem. Als er een Vereniging van Eigenaren is kan de vereniging het verbieden. Dit hangt mede af of de vakantiegangers veel lawaai maken. Bij overlast gaan buren er toch anders tegen aan kijken en kunnen een seintje geven aan de overheid.Dan is het meestal afgelopen met het bijverdienen met Arbnb. Er zijn nog andere platforms waar men ook prive woningen kan huren maar die zijn minder succesvol als Airbnb. Tags: bijverdienen met Airbnb, thuiswerk, kamerverhuur, belastingvrij

Thuiswerk banen

Online Enquêtes Invullen
Administratief thuiswerk
ZZP’er worden (parttime/fulltime)
Eigen website/webshop maken
Bijverdienen vanuit huis
Thuiswerk Groningen
Thuiswerk Limburg