Limburg

By | 10 april 2016

Inpakwerk Heerlen

In Hoensbroek, in de gemeente Heerlen, is gevestigd HPS Thuiswerkcentrale. Activiteiten zijn data entry, opslag en beheer, printen, sealen, krimpen en verpakken. Op de homepage staat dat er met thuiswerkers wordt gewerkt. Er zijn diverse werkzaamheden voor thuiswerkers zoals etiketten plakken, data entry (type diploma), vouwwerk, controleren van producten en het verpakken van sieraden. De maximale verdiensten bij het bedrijf voor een persoon zijn iets meer dan 500 euro per maand. Mensen die zich willen opgeven moeten binnen een straal van 15 km wonen en moeten een Nederlands paspoort of Identiteitskaart hebben. Ook eigen vervoer is vereist want je moet de spullen zelf komen ophalen en terugbrengen. De centrale lijkt een goed adres te zijn voor thuiswerk Limburg. Plaatsen in de buurt van Hoensbroek zijn Brunssum, Geleen, Valkenburg, Voerendaal en Sittard.Thuiswerk Limburg – inpakken Venlo

De WAA groep is de sociale werkvoorziening van Noord-Limburg. Het bedrijf heeft 1600 medewerkers die in de industrial services zitten, de groenvoorziening, schoonmaak, post en detachering. De afdeling industrial services heeft als diensten inpakken, verpakken, stickeren, labelen, sorteren, montage, assembleren en kartonnage. Om inpakwerk te mogen doen moet je een indicatie Wsw (Wet sociale werkvoorziening) hebben die door het UWV wordt afgegeven als je een beperking hebt. Vanaf 2015 worden echter geen nieuwe medewerkers meer tot de Wsw toegelaten. De gemeenten moeten mensen met een Wsw indiacatie via de Particatiewet passend werk gaan aanbieden.

Roermond

Er wordt gerept over een thuiswerkcentrale in Echt maar de website van het bedrijf is niet online. Dat is meestal al een veeg teken dat er niet veel aktiviteit is.

Echt

opleiding vrachtwagenchauffeur
De plaats Echt telt ruim 7600 inwoners. Er zijn een paar lokale uitzendbureaus. Bureau Transflexion bijvoorbeeld heeft regelmatig transportwerk. Je kunt er ook een opleiding volgen tot vrachtwagenchauffeur als je geschikt bent bevonden. Tijdens een test bekijken ze hoe snel je het vak van vrachtwagenchauffeur kunt leren. Zodra je de theorielessen hebt behaald begin je met het rijden op de vrachtwagen. Het spreekt voor zich dat je zeer gemotiveerd bent als je een opleiding wilt volgen. Je moet tevens medisch gekeurd worden door een Arbo-arts.

uitzendwerk in Echt
Retro Personeelsdiensten is een uitzendbureau in Echt. Ze hebben vacatures voor productie, bouw, techniek en logistiek. Parttime banen (in oktober 2018) zijn o.a vrachtwagenpoetser, medewerker carcleaning, heftruck- en vrachtwagenchauffeur, monteurs en installateurs. Ook zoeken ze medewerkers voor productiewerk en in de bediening.

Thuiswerk Maastricht

Teleperformance Maastricht is een groot callcenter dat veel medewerkers nodig heeft. Zo is er o.a een vacature voor teamleider thuiswerken. De teamleider houdt toezicht op een team callcenter medewerkers die werken voor bedrijven als BOL en Nespresso. Al deze callcenter medewerkers werken vanuit hun eigen huis. De teamleider werkt ook thuis en houdt toezicht op de groep vanuit zijn huis. Als teamleider ben je verantwoordelijk dat de medewerkers beleefd en professioneel antwoorden en uiteraard genoeg verkopen.

Thuisstudie cursus & aftrekkosten

Als de thuiscursus een beroep is of een toekomstig beroep dan mogen de studiekosten t/m 2018 van de inkomstenbelasting afgetrokken worden. Er is wel een drempel van 250 euro. Een thuiscursus verbetert niet alleen je baankansen maar is vaak ook leuk om te doen. Je leert namelijk thuis in je eigen tempo. Zoals je weet in de zorg is veel personeel nodig. Je krijgt dan een veel beter salaris dan het geld wat je met thuiswerk inpakken verdient. De cursus Helpende en Welzijn leert je om te assisteren in de thuiszorg (MBO-2 niveau). Ben je meer avontuurlijk ingesteld dan is de cursus detective misschien wat voor je. Hier staat een klein overzicht.