Drenthe

Door | 8 november 2018

De provincie Drenthe heeft ruim 488.000 inwoners. De hoofdstad is Assen met 68.000 inwoners. De grootste stad in Drenthe is Emmen waar ongeveer 107.000 mensen wonen.

Inpakwerk Emmen

Woon je in de buurt van Emmen dan zit je goed want hier is een thuiswerkcentrale gevestigd dat thuiswerk inpakwerk in Emmen heeft. Nieuwe thuiswerkers worden eerst uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek waarbij het werk besproken wordt. Je krijgt dan een proeforder mee waarbij het thuiswerkbedrijf kijkt of je het thuiswerk aankunt. Het is niet zozeer dat het moeilijk werk is maar een opdracht moet vooral op tijd klaar zijn. Er wordt gewerkt met deadlines. Het materiaal moet je zelf ophalen en brengen. Onkosten worden niet vergoed. De bijverdiensten kunnen oplopen tot een paar honderd euro per maand. Met thuiswerk wordt je altijd per stuk betaald en niet per uur. Bijvoorbeeld doosjes met schroefjes inpakken. Zoveel doosjes inpakken levert een bepaald bedrag op. Werk je snel dan zul je meer bijverdienen dan wanneer je langzaam werkt.

Thuiswerk Assen

In de hoofdstad is het een stuk lastiger om thuiswerk Assen te vinden. Veel inpakwerk gaat via het uitzendbureau. Een van de vacatures in november was inventaristeller bij een bouwmarkt. Dan krijg je een scanner in je handen en scan je allerlei producten in de winkel. Er lijkt geen thuiswerkcentrale meer actief te zijn in Assen.

Meppel

In Meppel wordt gezocht naar telefoonmedewerkers die vanuit huis willen werken. Je geeft dan informatie aan klanten van bedrijven.

Medische proefpersoon

Je kunt veel bijverdienen als proefpersoon in een medisch centrum. Dit kan oplopen tot enkele duizenden euro’s als je drie weken of langer in zo’n kliniek verblijft. Een onderzoek van een dag levert rond de honderd euro op. Het centrum ligt meestal niet in de buurt maar je krijgt wel een onkostenvergoeding. In Groningen zit een bekend medisch centrum dat proefpersonen inzet.

Callcenter & Promotiewerk

Callcenter werk kan soms als thuiswerkbaan verricht worden. Het ene centrum wil je liever ter plekke in kantoor hebben. Bij het andere telefooncentrum mag je vanuit huis werken. Je kunt ook werken als promotiewerker voor een bepaald bedrijf. Een voorbeeld hiervan zijn medewerkers die blikjes drinken weggeven aan winkelend publiek. Anderen maken reclame voor telecom of goede doelen. Je moet voor dit werk vriendelijk zijn, een goede babbel hebben en commercieel zijn ingesteld.

Bij- en omscholen

Thuiswerk blijft een bijverdienste die niet teveel betaalt. Zoals je ongetwijfeld weet is er een tekort aan personeel in de zorg. Wil jij ook niet een parttime (of fultime) baan in de thuiszorg of verpleging? Kijk dan eens voor een thuiscursus en laat je omscholen tot een beroep met toekomst. Zeker als je nog niet zo oud bent is er veel te winnen. De bevolking vergrijst en er is veel nieuw personeel nodig. De zorg betaalt goed zeker als je op HBO niveau werkt. Er zijn ook diverse MBO opleidingen (MBO-2 is Helpende Zorg en Welzijn).

thuiswerkcentrale Emmen, centrale, Assen, thuiswerk inpakwerk, bijverdienen, callcenter werk, vacatures