Thuiswerk Winschoten – Oldambt

Door | 28 februari 2019

Oldambt is een gemeente in de provincie Groningen die 38.000 inwoners telt. De gemeente is ontstaan in 2010 toen de gemeenten Scheemda, Winschoten en Reiderland werden samengevoegd. De bevolking is sterk vergrijst en neemt langzaam af. is Op het internet wordt regelmatig gezocht naar thuiswerk in de regio Winschoten.

Werk in Winschoten

Supermarkten Albert Heijn, Jumbo en Aldi hebben winkels in Winschoten en regelmatig personeel nodig. Solliciteren kan online via uitzendbureau’s of direct in de winkel. Je kunt er werken als kassamedewerkster of vulploeg medewerker. Ook bij de winkelketen JYSK, Miss Etam en andere winkels zijn geregeld vacatures voor verkoopmedewerkers. Ook bij de gemeente is af en toe werk te vinden bijvoorbeeld voor medewerker buitendienst (plantsoendienst). Als je bij de gemeente zelf werkt ben je ambtenaar en werk je 36 uur per week (en wordt je voor 40 uur betaald). Vacatures vindt je op de gemeentelijke website gemeente-oldambt.nl

Thuiswerk tips

20 tips voor thuiswerkbanen
Administratief thuiswerk
Online enquetes invullen

Reiderland kuuroord

Reiderland is de tweede plaats in de gemeente Oldambt. Het heeft bijna 7000 inwoners. Bekende plaatsjes in Reiderland zijn Beerta, Finsterwolde en Nieuweschans. Het bekende Fontana Bad Nieuweschans is het oudste kuuroord van Nederland. Het trekt jaarlijks 200.000 bezoekers. Er is altijd wel vraag naar medewerkers in de bediening, brasserie, bakkerij en schoonmaakdienst.

Scheemda

Scheemda is een plaats in de gemeente Oldambt met ongeveer 5000 inwoners. Er is een Jumbo supermarkt en een Aldi. Er zijn af en toe vacatures voor postbezorger (bij Postnl). Verder wordt er regelmatig personeel gezocht voor het ziekenhuis in Scheemda. Hiervoor heb je wel een relevante opleiding nodig. Ook in de thuiszorg is veel personeel nodig. Heb je geen diploma hierin dan kun je overwegen om een thuiscursus te volgen en een diploma te behalen. In de zorg of ICT kun je zowel voor je eigen beginnen of in loondienst treden.

Proefpersoon worden

Als medisch proefpersoon kun je flink bijverdienen. In de stad Groningen is een vestiging voor medisch onderzoek en het werk is dan ook een populaire bijbaan onder studenten. In principe komt een groot deel van de bevolking in aanmerking. Meestal geldt er voor ieder onderzoek een aantal voorwaarden en beperkingen. In een onderzoek naar narcolepsie (april 2019) bijvoorbeeld moeten de deelnemers minstens 60kg wegen, een BMI hebben van 18-28, geen medicijnen slikken en een partner hebben die de pil slikt of een voorbehoedsmiddel dragen. De verdienste voor dit project bedroeg ruim 1800 euro. Testpersonen moesten dan 19-22 dagen in het medisch centrum verblijven.

Inpakwerk & loodswerk

Op het internet worden enkele thuiswerkcentrales in Groningen genoemd maar deze hebben geen website dus het is twijfelachtig of hier thuiswerk inpakwerk te krijgen is. Het is ongeveer 27 kilometer van Winschoten naar Delfzijl. In de regio van de haven is magazijnwerk en productiewerk te vinden. Bedrijven bieden vaak interne opleidingen aan aan nieuw personeel. Je hoeft dus niet ervaring te hebben maar meer een goede instelling om netjes te werken. Meer thuiswerk mogelijkheden zijn te vinden in Veendam en Hoogezand.

Tags: Groningen, thuiswerk avonduren, werk, bijverdienen, vacatures, medisch onderzoek, proefpersoon

Geef een reactie