Thuiswerkbaan op Marktplaats

Door | 10 april 2016

Marktplaats thuiswerkbaan?
Marktplaats werd in 1999 opgericht. De site werd een enorm succes en groeide uit tot een groot bedrijf. In 2004 werd Marktplaats verkocht aan Ebay voor 225 miljoen Euro. Elke dag bezoeken ruim een miljoen mensen Marktplaats en er worden gemiddeld 300.000 nieuwe advertenties geplaatst. In de rubriek Vacatures/Thuiswerk staan een paar honderd vacatures voor thuiswerk. Hoe groot is de kans dat je een thuiswerkbaan krijgt op Marktplaats?
Online enquete invullen

Er wordt geadverteerd met het invullen enquêtes dat tot 120 Euro per maand oplevert. Enquêtes betaalt een stuk beter dan email lezen. Je krijgt 50 cent voor een simpele enquete van een paar vragen tot soms 5 Euro voor een uitgebreide enquête. Het aantal enquetes dat je maandelijks mag invullen is gelimiteerd. In de praktijk betekent dit dat je maximaal 120 euro per maand kan bijverdienen met enquetes invullen. Je mag inschrijven bij meerdere aanbieders.

Thuiswerk banen

Online Enquêtes Invullen
ZZP’er worden
Eigen website/webshop maken
Fotografie – verkoop jouw foto’s
Teksten schrijven voor websites
Administratief thuiswerk

Balpennen montage, vouwwerk, inpakwerk
In de rubriek Inpakwerk op Marktplaats staan 15 vacatures. Een ervan staat er al jaren op. Er wordt in deze advertentie geadverteerd met veelgevraagd inpakwerk. Echter meer te weten over deze vacature moeten nieuwsgierigen eerst een eenmalig ‘Thuiswerk Startpakket’ kopen. Dit kost 29 Euro + 7 euro verzendkosten. Wat je vervolgens krijgt laat zich raden. Dit zal algemene informatie zijn over mails lezen, enquetes, mysterieshoppers en telefonisch thuiswerk. Kortom informatie dat gewoon gratis op het internet te vinden is maar waar je dan wel 37 euro voor betaald.

Direct inpakwerk heel nederland
De Marktplaats advertentie belooft 1600 Euro voor inpakwerk van pennen en folders. Dat klinkt behoorlijk goed. Meer dan 20000 mensen hebben de vacature dan ook al bekeken. Als men op de link van de vacature klikt komt men uit op de NationaleVacatureBank. Hier staan wel jobs met thuiswerken maar dit bijna allemaal kantoorbanen.

Email verwerking
Email verwerking is bijna altijd een oplichtingstruc. Nadat men een bedrag heeft betaald (meestal €25) ontvangt de koper geen materiaal (zoals een boek of video) maar alleen een mailtje van de verkoper. In deze email kan een gratis ebook staan of zomaar wat losse links. Kortom informatie waar men niets aan heeft. De bedoeling is vervolgens dat men nu zelf dit ‘pakket’ gaat verkopen voor €25 aan andere argeloze mensen. Het hoeft geen betoog dat deze manier van werken veel boze reacties gaat opleveren.

Geld verdienen met Youtube
Deze thuiswerkbaan bestaat uit een (online) videocursus hoe men geld kan gaan verdienen met video’s op Youtube. Op Youtube kan men op zelfgemaakte video’s reclame toestaan. Google deelt dan het reclamegeld met degene die het filmpje gemaakt heeft. De cursus moet jouw dus leren waar je op moet letten om hiermee geld te verdienen. Want sta je niet bovenaan in Google dan ga je ook niets verdienen. Er is heel veel concurrentie op Youtube. Je zal dus een niche moet zien te vinden. Lees hier meer informatie over geld verdienen met YouTube.