Sociale werkplaats inpakken

Door | 10 april 2016

inpakwerk sociale werkvoorziening

Veel eenvoudig inpakwerk in Nederland zoals snoep inpakken (verpakken, sorteren, montage) gaat naar sociale werkvoorzieningen. Voor een bedrijf heeft de sociale werkvoorziening nogal wat voordelen t.o.v thuiswerkers. Allereerst zijn er veel meer mensen in een werkvoorziening. Zij kunnen grotere orders aannemen en de orders voor sociale werkplaats inpakken worden door de aanwezige mankracht sneller uitgevoerd. Het werk in de werkvoorziening is gesubsidieerd dus er wordt voor een lage prijs gewerkt. In 2010 betaalde de overheid per werknemer gemiddeld 27.000 euro subsidie.
Thuiswerk banen

Online Enquêtes Invullen
ZZP’er worden
Eigen website/webshop maken
fotografie
teksten schrijven
Administratief thuiswerk

Een voorbeeld van een sociale werkvoorziening is ‘Fivelingo’ in de Gemeenten Appingedam, Delfzijl, Loppersum en Ten Boer. Fivelingo heeft twee gespecialiseerde inpakbedrijven met 140 personeelsleden. Ze verzorgen de verpak-, ompak- en inpakwerken voor tal van bedrijven in de wijde omgeving. Het bedrijf kan als extra service ook kunststof flacons maken en vloeistoffen afgieten. Medische producten worden op HACCP-niveau ingepakt. Behalve inpakwerk heeft de werkvoorziening nog andere afdelingen zoals een groenvoorziening, een schoonmaakbedrijf en een klussendienst.

sociale werkvoorziening
Mensen die een lichamelijke of verstandelijke handicap hebben kunnen vaak moeilijk werk vinden. De Rijksoverheid geeft gemeenten geld via de Wet sociale werkvoorziening (Wsw).Hierdoor kunnen deze mensen aan het werk geholpen worden. Men kan niet zomaar in een sociale werkvoorziening werken: het UWV WERKbedrijf moet hiervoor toestemming geven dmv een indicatie.

nieuwe Participatiewet
Sinds 2014 is er de ‘Participatiewet’. Bedrijven kunnen dan mensen met een bijstandsuitkering en Wajong tijdelijk aannemen onder het minimumloon. Financieel zullen de mensen niet minder geld krijgen maar de verplichting om te moeten gaan werken zal groter worden. bijverdienen in de ww, bijverdienen Wajong uitkering